Varmak değil, sadece gitmek... gitmek

hürriyet

5 Eylül 2010 Pazar

maç ve brunch



selamlar sevgiler sunarak başlamak isterim bugünkü yazıma,
bu sabah shrek'in yeni üniversitesindeki Türk öğrenciler bizi hem brunch yapmaya hem de Türkiye Fransa maçını izlemeye davet ettiler.  derya, batıkan ve bizi gelip evimizin önünden arabayla alan yeni arkadaşlarımız buğra ve şehribani ile ve yine onların bölümlerinden hintli bir kaç öğrenci ile birlikte maçı izleyip birşeyler atıştırdık.
farklı insanlar tanıdık, ingilizce tabu oynadık:)) benim için en önemlisi şampiyona başladığından beri ilk maçımı izleyebildim. bizimkiler sayı yaptıkça hep beraber alkışladık falan...
öğleden sonra eve döndük, biraz temizlik biraz da yemek yaptık. sonra oturup survivor izledik:) şimdi shrek kitap okuyor ben de şuradaki yerimde cam kenarında oturup bu satırları yazıyorum.
fotograflardakine ek olarak apartman yönetimi sonunda ısrarlarımıza dayanamayıp bir sandalye daha gönderdi. ha bir de ikinci bir buzdolabımız var. dün yemek bulamıyordunuz bugün ikinci buzdolabını mı istediniz demeyin. bu buzdolapları küçüğün de miniği, aşağının da bayağısı, hem de ilki pek iyi soğutmuyordu. bize büyük dolap verin dedik elimizde yok dediler o zaman küçüğünden bir tane daha verin diye çingenlik yaptık. şimdiki amacımızda ikili, olmadı tekli bir koltuk alana kadar tırmalamak:)) sandalyede otur otur nereye kadar bütün akşam evde mi oturuyoruz mesai mi dolduruyoruz. biraz ayaklarımı uzatayım diyorum bu defa da 9 da uykum geliyor sızıyorum. sabahları da 8 olmadan ayaktayım... bu amerika beni çok değiştirdi çook:)) bu az uykunun sebebi oksijen azlığıymış. bunu duyduğumdan beri psikolojim bozuldu açık havada bile olsam boğulacakmışım gibi hissediyorum:)) sanki oksijen yetmiyormuş gibi:)) bir de hava çookk kuru. shrekin dudakları çatladı baktım aynı aşkı memnudaki nihata benziyo gittim hemen chap stick aldım. bu defa da prens charming e benzedi onsuz dışarı çıkmaz oldu:)))) hhahahhaaaaaaaaaa
dediğim gibi burda oksijen az hava kuru bu da yetmezmiş gibi kar kasımda yağmaya başlıyormuş, hatta bu yıl mayısta bile yağmış.. neresi burası yaa, ben kar görmeyeli yıllar oldu o da bir hafta en fazla. yağacak da 5 ay kalkmayacak, sonra da arada sırada yağmaya devam edecek 2 ay daha.yuhh. yol yakınken dönsem mi diyorum yok yol da yakın değil ki ben o yolu kolay kolay çekemem tekrar. ama planım şu burda kar yağınca güneşli yerlere kaçmak misal los angeles:)) ya da miami:)) tabi bunlar için araba lazım.
aslına bakarsanız burda herşey için araba lazım, çünkü burası meczuplar cenneti bildiğin freak show. bir dudağı yerde bi dudağı gökte amcalar, bi gözü hanyaya bi gözü konyaya bakan teyzeler, alkolikler, paçozlar, apaçiler ne ararsan ya da ne aramazsan hepsi yayan geziyor ya da otobüse biniyor:)) abarttım sanırsınız günahımı alırsınız. arkadaş ben bu kadar meczubu bi arada görmedim. allahtan bi zararları yok ama gece görsen altına işersin. arada sigara isteyenler, bozuk para isteyenler oluyor ama çok şükür yok deyince üstelemiyorlar.
geçen kırmızı ışıkta bekliyoruz oldukça uzun sürdü yeşil yanmadı shrek 'kırmızıda geçmek için çok uzun bir yol' olduğunu söyledi, bunu duyan freak teyze ''Watch this'' diyerek kendisini yola attı ve bir hışım karşıya geçti. biz de önce öylece baka kaldık sonra gülme krizine girdik hatta şimdi bile o woçç dieys deyişini hatırlayıp gülüyoruz.

dün pazardan dönerken (pazar dediysem sakın kanmayın 1 paund yani yarım kilodan az domatesin 2,50 $ olduğu zenginler klübü) elimizdeki sebzelere bakıp (sebzeler dediysem kanmayın bir kaç domates birkaç salatalık) oo sağlıklı besleniyorsunuz hep fruit almışsınız dedi biri. hı hı  dedik geçtik ne meyvesi amca onlar sebze demedik.

yine bi gün kırmızı ışıkta bekliyoruz bir türlü yanmıyor. karşıdan sarhoş amcanın biri geçti geldi yanımıza varınca, sakın geçmeyin bilmem kaç dolar cezası var ödemezseniz de jail de yatarsınız dedi:))

anladığınız üzere kırmızı ışıklarla başımız dertte, uzun yanıyorlar ve caddeler çok geniş olduğu için karşıdan karşıya geçerken imanımız gevriyor. ama yine belirtmek isterim ki soforler çok saygılı kurallara stop yazan yerde mutlaka duruyorlar, kurallara uyuyorlar, hız yapmıyorlar zaten de yapamazlar her yer kamerayla izleniyor, big brother bizi izliyor:))

neyse çok uzattım. sıkılmışsınızdır.  okuyanlar bi işaret bıraksın shrekin morali bozuluyor kimse takip etmiyor demeye başladı ben okuyorlar diyorum ama inandıramıyorum:))

4 yorum:

  1. Alıştıktan sonra gşz.
    Ben hep yorum yapıyorum da ne oluyor bilmem.
    Babanız

    YanıtlaSil
  2. Yavaş da olsaalışmaya başlıyorunuz

    YanıtlaSil
  3. alıştıktan sonra görüşelim. alıştık yahu daha ne olcak, bütün otobüsleri öğrendik:))
    yorum yaptığın iyi oldu kendimizi boşa yazıyor gibi hissetmedik.
    doğım günü zukinini beğendin mi??

    YanıtlaSil
  4. ya keşke film çalışmaları yapıp, belgesel niteliğinde muhteşem filmler çekip buraya geldiğinizde paraya para demeseniz.. shrek kamera kullansın, sen metinleri yaz, ben seslendirme yapayım (çok güzel "voaç dieys" derim valla), erkek kardeşime de fon müziğini yaptırdık mı al sana sanat filmi :))) "dünya memleketleri", "insanlık nereye gidiyor" gibi sosyal mesaj veren şeyler yapıp önce TRT'ye satarız, sonra ver elini festivaller.. :)) yahu görüntülü gibi yazmışsın okurken izledim sanki. ondan diyorum bunu hayata geçirelim diye.. ben bu akşam İstanbul'a oradan da Polonya'ya uçuyorum, bak ordan da başlayabiliriz filme :)) Öpüyorum sizi...

    YanıtlaSil