Varmak değil, sadece gitmek... gitmek

hürriyet

27 Eylül 2010 Pazartesi

I've been too long I'm glad to be back

umarım Fiona'da geri dondugumuz icin mutludur. Onu üzgün görmek dünyada istediğim en son şey ama bazen ister istemez bir boşluğa sürükleniyor insan ve her şeyin anlamsızlaştığı bir noktaya ulaşıyor. İşte o noktalardan birinde blogu kapatmaya karar verdik fakat zamanla bu blogun bizim icin ne kadar onemli oldugunu fark ettik. Neredeyse en özel anılarımızı ve hatıralarımızı buradan bizi sevenlerle paylaştık. işte yine burdayız.

Biz yokken neler oluyordu. Geçen hafta ehliyet almak için yine DMV ye gittik. Bu sefer amacımız en azından Fiona için başvuru yapmaktı çünkü benim SSN imi beklerken zaman kaybetmek istemiyorduk. Sonradan hazır gelmişken benim başvuru için yine tırmalayalım dedik memurları. Mucizevi şekilde bu sefer kabul ettiler nasıl olduysa. Durumu anlattım SSN'e basvurdum ama benim çalısma iznim yok muhtemelen de basvurum geri cevrilecek diye. İnsafa geldiler sagolsunlar. Daha sonra sınav tarihi aldık gecen salı'ya. Sadece benim için aldık cunku Fiona biraz daha zaman ihtiyacı oldugunu soyledi yazılı teste calısmak icin. Basvurunun yanında bir de calısma kitabı verdiler: Bunlar da bizim kurallar kardes çalış gel kıvamında bir tavırla. Hafta sonu oturup hatmettim kurallarını yeni şehrimizin. Sınav gunu geldi cattı. Oyle Turkiye'deki gibi merkezi sistem sınav yok adamlar bilgisayara baglamıs soruları. 15 tane atm ye benzeyen bilgisayar. Geciyorsun karsısına soruları sıralıyor ardı arkasına. zaman sınırlaması yok. bilemedigini tekrar cozmek uzere atlıyorsun. 50 soruda 11 yanlıs hakkın var. 11 yanlısı olur da yaparsan geldigin yere geri don biraz daha calıs diyor bilgisayar. Burayı ben uydurdum tabi :) DMV macerasını salı gunu tamamladıktan sonra elime bir izin belgesi veriyorlar. Yanımda 1 yıllık ehliyeti olan ve 21 yasını gecmis biri ile araba kullanabilirmisim aman ne gusel diyorum. Kimi bulucan tanımadıgın yerde bu özellikte birini. Eve dönüyoruz içimizde buruk bir sevinç. O gunden bu zamana bazen gaza gelip Fiona'ya diyorum alalım su arabayı polise yakalanmadan getirelim kapının onune :D Neden oyle diyorum cunku DMV diyor ki birisi seni direksiyon testine getirecek ya kendi arabanla ya da bir başkasının arabasıyla :) Nerde Turkiye'deki kursların rahatlıgı. İnsan arıyor bazen.

Ehliyet macerasının dışında otobuslerde surunmekten artık bana da gına geldi bu yüzden kafamdaki bisiklet planını işleme koydum bu cumartesi gunu ve walmarttan bir mountain bike aldık. Amaç fionaya bisiklete binmeyi öğretmek ve daha sonra ona da bir makine alıp ver elini marketler, alışveriş ve eğlence tabiki. Bisiklete binmenin ne kadar guzel bir duygu oldugunu unutmusum. Fiona da beklentilerimi boşa çıkarmayarak cumartesi ve pazar günkü derslerde denge kurmayı basardı. Dönüşleri öğrendi. Yarın da ona bir bisiklet bakacağız sadece 26 inc değil de 18 ya da 24 inc bir bisiklet olacak Fiona kolay kontrol edebilsin diye.

                                                  
                                                                           bisikletimiz
                                                                 fiona dönüşleri çalışıyor :)

Gunler cabuk geçiyor. nerdeyse bir ay oldu ama iyi yol katettik. Herşey arabamızı alınca daha guzel olacak. İyi haftalar,

Shrek

2 yorum:

  1. Sevgiyle büyüyen biberleriniz !
    Anneniz

    http://yfrog.com/6limg5373j

    YanıtlaSil
  2. çok güzel.. hala yaşıyor..

    YanıtlaSil